0
00:00

Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix

Het Ultieme Racefestival

Het succes van Max Verstappen in de Formule 1 heeft van velen in Nederland een racefan gemaakt! Het zorgde al voor volle oranje tribunes in Oostenrijk, België en Spanje. En nu kan de Max-gekte weer losbarsten in eigen land! Naast het team van Red Bull Racing komen de grote raceteams als Ferrari en Mercedes, met wereldkampioenen Vettel en Hamilton, ook naar Zandvoort. Ronkende motoren, gierende banden en duizenden racefans op de tribune in Nederland; voor de Nederlandse racefan een droom die uitkomt!

Oud-coureur Jan Lammers is opgegroeid in Zandvoort en komt al van kleins af aan op het circuit. De sportief directeur van de F1 Dutch Grand Prix kan niet wachten op het race spektakel in eigen land. “Ik ben enorm trots dat we, na de laatste race in 1985, de terugkeer van de Formula 1 in Nederland kunnen aankondigen.” Ook kan hij niet wachten op het moment dat de coureurs over het nieuwe circuit racen. “Met deze aanpassingen wordt Circuit Zandvoort het meest uitdagende en mooiste circuit van Europa en misschien zelfs wel van de wereld.”

Gezien de voortdurende wereldwijde verspreiding van het Corona virus (COVID-19) heeft Formula One Management onlangs bevestigd dat de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix niet in het weekend van 3 mei 2020 verreden zal worden. De race is tot nader order uitgesteld.

De Dutch Grand Prix is een samenwerking tussen SportVibes, TIG Sports en het Circuit Zandvoort. De overeenkomst over de Formule 1 race in Zandvoort is gesloten tussen Formula One Management en de Dutch Grand Prix. Met Heineken als titelsponsor zal de officiële naam van het evenement luiden: Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix.

Kijk voor meer informatie op www.dutchgp.com