0
00:00

Invictus Games The Hague 2020

Klant:
Stichting Power of Freedom

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.

‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Het symboliseert de vechtlustige geest, van fysiek en/of mentaal gewonde militairen. Het laat zien wat je, ondanks je verwondingen, kunt bereiken.

Naar aanleiding van Coronavirus COVID-19 pandemie is besloten dat de Invictus Games Den Haag 2020, gepresenteerd door Jaguar Land Rover, niet meer kunnen plaatsvinden zoals gepland van 9 tot 16 mei 2020.

De Games zij verplaatst naar 29 mei tot 5 juni 2021 in Zuiderpark, Den Haag. 

Wouter Bakker bij het boogschieten.
Wouter Bakker (met zonnebril), boogschieten.

Alle deelnemers mogen, op uitnodiging en kosten van de organisatie, twee vrienden of familieleden die hebben geholpen tijdens het revalidatieproces meenemen naar het evenement.

Iedere deelnemer aan de Invictus Games heeft zijn eigen verhaal, maar allen hebben ze de innerlijke kracht gevonden om door te gaan en zichzelf op te richten. Alleen, met hulp van familie en vrienden, maar altijd mede dankzij de kracht van sport.

De Invictus Games zijn een initiatief van de Britse prins Harry. De vergelijkbare Warrior Games in Amerika inspireerde hem: “De Invictus Games tonen de kracht van sport, het inspireert anderen, ondersteunt het revalidatieproces en genereert een breder begrip en respect voor de fysiek en/of mentaal gewondgeraakte militairen.”

Lees meer over de Invictus Games The Hague op www.invictusgames2020.nl