WK Volleybal 2022

Partners: Nevobo, Provincie Gelderland & Gemeente Rotterdam

Het WK volleybal voor vrouwen wordt in 2022 in Nederland gehouden. Dat heeft de internationale volleybalfederatie FIVB bekend gemaakt tijdens het jubileum van de Poolse volleybalbond in Warschau.

Het is de eerste keer dat Nederland de organisatie van een wereldkampioenschap volleybal toegewezen krijgt. Ook worden er wedstrijden in Polen en mogelijk nog twee andere Europese landen afgewerkt.

“We hebben unaniem besloten dat het bid van Nederland en Polen het beste was. We twijfelen er geen moment aan dat ze een geweldige show gaan neerzetten”, aldus FIVB-voorzitter Ary Graca.

De opening en de wedstrijden om het goud en brons zullen gespeeld worden in de Gelredome in Arnhem. In de tweede en derde ronde wordt er gespeeld in Apeldoorn (Omnisport), Rotterdam (Ahoy) en drie nog nader te benoemen steden in Europa. Het WK zal in september/oktober van 2022 plaatsvinden.

Dat het WK geen klein toernooi is, blijkt uit het onlangs in Japan gehouden kampioenschap; daar deden 24 landen mee en werden in totaal 103 wedstrijden gespeeld (over een periode van drie weken). Nederland eindigde als vierde, Servië werd wereldkampioen.

De volleybalbond Nevobo heeft bij de kandidatuur voor dit kampioenschap steun gekregen van TIG Sports, de provincie Gelderland en de Gemeente Rotterdam.