Beste 3×3 basketballers en breakers komen in iconische Gashouder samen

De organisaties van de FIBA 3X3 World Tour Amsterdam Masters en Amsterdam Breaking Championships slaan de handen ineen. Tijdens de World Tour Masters trekken de mondiale top van het 3×3 basketball en de beste Nederlandse breakers in de iconische Gashouder in Amsterdam op 12 oktober samen op.

Terwijl de 3×3 basketballers hun kunsten op het court vertonen, zullen dit jaar ook de breakers het publiek in het cultuurdorp versteld doen laten staan. Zo komen twee nieuwe olympische sporten op een unieke wijze samen tijdens een van de meest innovatieve sportevenementen van 2024. Op een urban locatie die zowel bij 3×3 basketball als breaking past. 

Gashouder ultieme locatie

De FIBA 3×3 World Tour Amsterdam Masters, georganiseerd door 3X3 Unites, strijkt voor het tweede jaar op rij neer in de Gashouder in Amsterdam. ‘De Gashouder was voor ons altijd al een droom’, zegt Jesper Jobse, co-founder van 3X3 Unites. ‘Vorig jaar hebben we laten zien hoe we van deze fantastische urban locatie een unieke sportarena kunnen bouwen, waarbij we de grens tussen sport en entertainment hebben opgezocht.’

Dat succes smaakte naar meer. De organisatie wilde de lat dit jaar nog hoger leggen en daar paste de combinatie met de Amsterdam Breaking Championships feilloos bij. ‘Het is eigenlijk een heel logische combinatie’, zegt Jobse. ‘Zij zijn ook een urban sport, hebben dezelfde doelgroep en uitstraling en houden van entertainment rond de sport, zoals bijvoorbeeld muziek. Door deze twee sporten samen te voegen, willen we het programma nog completer en hopelijk onvergetelijker maken.’  

Veel potentie

De Amsterdam Breaking Championships werden vorig jaar voor het eerst gehouden in de Centrale Markthal in Amsterdam. Hier werd, zowel bij de mannen als de vrouwen, gestreden om de Nederlandse titel 1 vs. 1 en voor de Internationale Crew Battles. Sardjoe, Demierre en de Hustle Kidz gingen er met de winst vandoor. Binnen in de Amsterdamse Centrale Markthal was voor dit kampioenschap een speciaal stadion gebouwd met in het midden van het stadion een cirkel als strijdtoneel voor intense Breaking battles.

Niels Markensteijn, Managing partner van TIG Sports licht toe: “Vanuit TIG werkten wij eerder, tijdens de Urban Sports Week Amsterdam, met 3X3 Unites samen. Wij zijn ontzettend enthousiast over deze volgende stap in samenwerking.  Breaking heeft veel potentie om te groeien en door samen te werken met 3×3 kunnen we de twee nieuwe olympische sporten combineren met entertainment. We zijn vastbesloten om deelnemers en toeschouwers een onvergetelijke ervaring te geven.”

De FIBA 3X3 World Tour Amsterdam Masters wordt op 12 en 13 oktober gehouden in de Gashouder in Amsterdam. Naast de absolute 3×3 wereldtop bij de mannen, gaan dit jaar ook de beste vrouwelijke 3×3 basketballers ter wereld de strijd met elkaar aan in de Gashouder. 

Wil jij de beste tickets tegen de laagste prijs? Wacht niet en pre-registreer je voor de eerste fase van de ticketsale en verzeker jezelf van een plek in de Gashouder.

Meer Nieuws

Loting EK Beachvolleybal 2024 voltrokken

Loting EK Beachvolleybal 2024 voltrokken

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week