Dafne Schippers toernooidirecteur Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek 2025

Dafne Schippers (foto: BSR agency/ Joris Verwijst)

Over exact 365 dagen beginnen de Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek 2025 van 6 tot en met 9 maart in het Omnisport in Apeldoorn. De organisatie maakt vandaag bekend dat niemand minder dan Dafne Schippers is aangetrokken als toernooidirecteur. Ander nieuws is de aankondiging dat de kaartverkoop van dit internationaal hoog aangeschreven indoor atletiekevenement, met het thema Moving People, vanaf vandaag 9.00 uur van start gaat. Allerlaatste nieuws is dat, ten tijde van publicatie, alle reguliere tickets voor zaterdag- en zondagavond al uitverkocht zijn.

Dafne Schippers is vereerd met haar nieuwe taak. In september 2023 kondigde de tweevoudige wereldkampioen aan te stoppen met topsport. Een half jaar later is het tijd voor haar eerste grote nieuwe uitdaging. Schippers wordt toernooidirecteur van de Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek 2025.
Dafne Schippers zei tijdens de presentatie het volgende: “Hoe mooi is het om een toernooi in eigen land te hebben. Het was geweldig om in 2016 in het Olympisch stadion op het hoogste podium te eindigen. Ik heb mezelf een jaar de tijd gegeven om te ontdekken wat ik nu wil en waar ik nieuwe energie vandaan ga halen. Ik vind het geweldig om in deze wereld te blijven, atletiek blijft mijn sport dus ik vind het heel mooi dat ik zo betrokken kan blijven. Het is een enorme eer. Halfuurtje rijden vanuit huis, zo’n enorm EK in eigen land, kan ik geen nee tegen zeggen. Enorm veel zin in. Als kind moest ik naar binnen gesleept worden van het buitenspelen dus ik vind het heel belangrijk dat kinderen nu ook meer gaan bewegen en dat ik daar hopelijk een bijdrage aan kan leveren; dat kan naar mijn mening wel wat verbeteren.” 

Zaterdag- en zondagavond uitverkocht

Het gehele programma en de kaartverkoop voor de verschillende sessies is te vinden op de website van het toernooi. Vier dagen zal Omnisport bol staan van  atletiekwedstrijden. Beschikbare reguliere tickets voor zaterdag- en zondagavond zijn uitverkocht. Houd de socials in de gaten voor updates over tickets.

Maatschappelijke betrokkenheid

Naast de sportieve hoogtepunten is ook het Maatschappelijk Activatie Programma (MAP) van start gegaan. Dit programma initieert diverse maatschappelijke activiteiten die gerelateerd zijn aan de Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek 2025. Een paar voorbeelden daarvan zijn de FIRST Lego League, de Midwintermarathon in samenwerking met het Gelders bedrijfsleven, de doorvoering van 100% rookvrije atletiek- en loopsport.

Moving People

Het organisatiecomité heeft de ambitie om een onvergetelijk en inspirerend evenement te creëren onder het motto ‘Moving People’. Doel is om de atletieksport verder te positioneren onder zowel jongeren als ouderen.
“Mensen in beweging brengen’ is wat we nastreven met EICH2025. Mensen raken met de prachtige kenmerken van atletiek, de moeder van alle sporten: dynamisch zijn, het beste uit jezelf halen en presteren in een team,” zegt Pieke de Zwart algemeen directeur van de Atletiekunie
Sunita Biharie, wethouder sport gemeente Apeldoorn: “We zijn onwijs trots dat de Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek volgend jaar hier in Apeldoorn, in Omnisport, plaatsvinden! Op allerlei manieren gaan we onze inwoners daar in het komende jaar al van laten meegenieten. De atletieksport is super veelzijdig, en dat wordt ons programma side-events zéker ook. Met naast sport ook oog voor culturele en maatschappelijke activiteiten en oog voor alle verschillende doelgroepen die onze stad rijk is.”  
Helga Witjes, gedeputeerde sport van de Provincie Gelderland ziet vele voordelen van zo een groot internationaal toernooi in de provincie.
“We kijken er naar uit om over precies een jaar de beste atleten van Europa in onze provincie te mogen verwelkomen. Een groot internationaal sportevenement is zoveel meer dan alleen de prestaties van topsporters. Het brengt mensen écht samen en geeft plezier. Door een uitgebreid programma van activiteiten brengen we onze inwoners in aanloop naar het evenement in beweging. Activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Zo zetten we Gelderland nog meer op de kaart als de sportprovincie van Nederland.”

Meer Nieuws

Loting EK Beachvolleybal 2024 voltrokken

Loting EK Beachvolleybal 2024 voltrokken

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week