Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda

Meer dan 3.000 deelnemers stonden op 5 mei aan de start van de Wings for Life World Run in Breda. Dit was de 11e editie van deze unieke wereldwijde run, die voor de derde keer plaatsvond in Breda. Een record aan 265.818 deelnemers van 192 nationaliteiten starten tegelijkertijd in 169 landen. Honderd procent van het inschrijfgeld is voor onderzoek naar genezing van ruggenmergletsel. De winnaar in Breda was Valentin Poncelet, met 66,6 km werd de Belg als laatste ingehaald door Robert Doornbos en Kjeld Nuis in de Catcher Car, de rijdende finish.
Onder de deelnemers in Breda sportief directeur Erben Wennemars. Wennemars noteerde deze keer 45,4 kilometer. Wennemars is namens alle deelnemers bijzonder trots op het opgehaalde bedrag van € 8,1 miljoen wereldwijd.
“We lopen allemaal voor diegenen die dat niet meer kunnen”, begint Wennemars. “Iedereen haalt de finishlijn. We zetten allemaal een fantastisch sportieve prestatie neer of het nu 5 kilometer, 10 of de 66,6 kilometer van Valentin Poncelet is.”
Met die afstand is Poncelet derde van de wereld. Het verst werd gelopen in Japan door Tomoya Watanabe, die als mondiale winnaar van 2024 ook het nieuwe Wings for Life World Run wereldrecord liet noteren met 70,1 kilometer.
Vlak voor de start enthousiasmeert Wennemars alle deelnemers: “Naast die fantastische prestatie die jezelf neerzet, moet je ook realiseren hoe bevoorrecht we zijn om te kunnen lopen en een lichaam te hebben dat goed functioneert. Daarom rennen we hier in Breda omdat we de ambitie hebben om dat op te lossen met deze run, nu en in de toekomst.”

Iedereen finisht

De zogenaamde Catcher Car typeert de Wings for Life World Run, een bewegende finishlijn die alle deelnemers inhaalt. Hierdoor loopt, rent of rolt iedereen de afstand die bij hem of haar past. Dertig minuten nadat de lopers in Breda zijn vertrokken, zette voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos de achtervolging in als chauffeur van de Catcher Car. Met Olympisch kampioen Kjeld Nuis als bijrijder ging Doornbos steeds een klein beetje sneller rijden en vormden zij de bewegende finishlijn die iedereen uiteindelijk inhaalt. Hieronder Olympiër Anne Veenendaal, Moto3-talent Collin Veijer, schaatser Joep Wennemars en lokale ambassadeur Sandra Laros. Na meer dan vier uur was iedereen ingehaald.

Over de Wings for Life World Run

De Wings for Life World Run is het grootste hardloopevenement ter wereld, waarbij alle deelnemers op hetzelfde moment starten. Iedereen kan meedoen. Er is namelijk geen finishlijn. Dertig minuten na de start van de race begint de zogenoemde Catcher Car te rijden. Deze haalt alle deelnemers in, op het moment dat je ingehaald wordt, ben je gefinisht. Het mooiste van de run is dat 100% van het inschrijfgeld en alle donaties zijn voor onderzoek naar de genezing van ruggenmergletsel.
Dit is de 11e editie van de Wings for Life World Run die voor de derde keer plaatsvindt in Breda, na eerdere edities in 2016 en 2017. In al die jaren haalde de run in totaal, met 1,5 miljoen deelnemers, meer dan 51,93 miljoen euro op voor onderzoek naar de genezing van ruggenmergletsel.

Meer Nieuws

Loting EK Beachvolleybal 2024 voltrokken

Loting EK Beachvolleybal 2024 voltrokken

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week