Dutch Open ook kwalificatie voor US Open 2022

Het Dutch Open 2022 is dit jaar onderdeel van de European Qualifying Series voor het US Open 2022. Eerder werd al bekend dat op Bernardus Golf in Cromvoirt startbewijzen voor het Brits Open zijn te verdienen.

De Amerikaanse golffederatie (USGA) maakte bekend dat tien startplekken worden vergeven in de European Qualifying Series, een mini Order of Merit van vier toernooien op de DP World Tour. Naast het Dutch Open van 26 tot en met 29 mei, zijn de Betfred British Masters hosted by Danny Willett (5-8 mei), de Soudal Open (12-15 mei) en de Porsche European Open (2-5 juni) onderdeel hiervan. 

Jon Rahm 

Tot voor twee jaar terug was een aantal ‘Europese’ startplekken nog inzet van een op zichzelf staand 36-holes kwalificatietoernooi. Sinds 2020 wordt in meerdere toernooien om die gewilde plekken gespeeld. Het werkt als volgt. Na bovengenoemde vier toernooien wordt een klassement opgemaakt van de prestaties in deze toernooien en de top-10 spelers, die zich nog niet op andere wijze voor het US Open hebben geplaatst, mogen deelnemen aan het derde major van het jaar (16-19 juni) op The Country Club in Brookline. De Spanjaard Jon Rahm verdedigt daar zijn titel. 

Extra dimensie 

‘Deze manier van kwalificatie geeft een extra dimensie aan de gekozen toernooien in Engeland, België, Nederland en Duitsland”, aldus Keith Waters van de DP World Tour.  

‘Het is wederom een erkenning en waardering van het Dutch Open, een van de oudste internationale golf kampioenschappen in Europa,’ aldus een trotse Toernooidirecteur Daan Slooter. ‘De weg naar de twee oudste Majors loopt voor dertien spelers via Bernardus Golf’ 

Meer Nieuws

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

Bureaus bundelen krachten en lanceren GoodFellows

Bureaus bundelen krachten en lanceren GoodFellows

27th IHF Women’s Handball World Championship 2025

27th IHF Women’s Handball World Championship 2025