Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Ook dit jaar komt een grote verzameling van Europese golfsterren naar het KLM Open, dat van 20 tot en met 23 juni 2024 wordt gespeeld op The International. Naast titelverdediger Pablo Larazábal en oud-winnaar Joost Luiten komt ook de Deen Rasmus Højgaard naar de vlakbij Amsterdam gelegen golfbaan. Darius van Driel, die dit jaar zijn eerste tourzege pakte in Kenia, mag natuurlijk ook niet ontbreken op de 104de editie van een van de meest succesvolle toernooien van de DP World Tour, dit jaar met het hoogste prijzengeld ooit van US $ 2,5 miljoen.

Tweede keer The International

Het KLM Open wordt voor de tweede keer georganiseerd op The International. In 2019 was deze relatief nieuwe golfbaan in Badhoevedorp het decor van de 100ste verjaardag van zowel het Open als van KLM. Die succesvolle editie van 2019 werd gewonnen door de Spanjaard Sergio García in een zinderende finale met Nicolai Højgaard, de tweelingbroer van Rasmus Højgaard.
Ook Pablo Larazábal, die vorig jaar als achtste speler uit Spanje zijn naam op de KLM Open-trofee mocht zetten, komt naar de hoofdstad om zijn titel te verdedigen. Maar dat is niet de enige reden voor zijn komst: de populaire Spanjaard zal ook als DJ optreden tijdens de KLM Open-vrijdagmiddagborrel op de vlakbij de Amsterdamse Zuid-As gelegen The International.

Weer kwalificatie voor The Open

Het KLM Open biedt spelers dit jaar weer de mogelijkheid om zich te plaatsen voor The Open 2024. Sinds 2014 heeft de R&A, organisator van The Open, de continentale kwalificatietoernooien afgeschaft en prestigieuze toernooien aangewezen waar twee spelers een startbewijs kunnen verdienen. Toernooidirecteur Daan Slooter ziet dat wederom als een grote eer en waardering voor de kwaliteit van het KLM Open.

Nederlands toptrio

Ook zeker is dat dit jaar de drie beste Nederlandse spelers van de DP World Tour zich op het KLM Open laten zien. De deelname van dit top trio, Joost Luiten, Darius van Driel en Daan Huizing, dat bijna wekelijks op de DP World Tour speelt, is bevestigd. Daarnaast zijn er meerdere manieren voor andere Nederlandse golfers om zich te plaatsen voor het enige internationale toernooi op eigen bodem. Op een later moment zal de toernooidirectie ook een aantal wildcards verdelen onder talentvolle spelers.

Toppers van de DP World Tour

Naast de eerdergenoemde DP World Tour-toppers Rasmus Højgaard en Pablo Larrazábal, zijn ook de Zuid-Afrikanen Zander Lombard en Dylan Fritelli en de Italiaan Matteo Manassero van de partij.

Great golf, good times

Voor de liefhebbers van topgolf die het KLM Open wel willen bezoeken maar niet zoveel tijd hebben en misschien ook nog willen netwerken, bestaat er een speciaal ‘Great golf, good times’ ticket. Dat ticket is geldig op donderdag- of vrijdagmiddag vanaf 14.30 uur en kost € 15,00.

Nieuwe partners

De organisatie van het KLM Open is verheugd te kunnen melden dat Tata Consultancy Services weer aan boord is als official partner van het toernooi. Daarnaast is kledingmerk CODE-ZERO official clothing supplier van het toernooi geworden.
Tata Consultancy Services, al ruim 32 jaar actief in Nederland als strategische innovatiepartner en IT-dienstverlener voor toonaangevende Nederlandse organisaties, is blij ook de komende jaren weer partner van het KLM Open te zijn.
Josu Devasia, Algemeen Directeur TCS Nederland, “Wij zijn trots op deze verlenging van ons partnerschap met het KLM Open. Voor TCS is sport ontzettend belangrijk. TCS sponsort wereldwijd vele grote sportevenementen, om zo gezondheid en welzijn van onze werknemers en binnen de gemeenschappen waarin we actief zijn te promoten. Ook geloven wij dat innovatie ontstaat wanneer mensen en organisaties uit allerlei verschillende sectoren samenkomen. Het KLM Open biedt daarvoor een ideaal platform. Wij kijken uit naar een geweldige 2024-editie, waar ongetwijfeld nieuwe en duurzame partnerschappen gebouwd zullen worden.”
CODE-ZERO is van origine een nautisch lifestyle merk. Het merk is officiële kledingleverancier en sponsor van internationale klassieke regatta’s zoals de Voiles de St. Barths, maar is ook verbonden aan de koningsklasse van het inshore zeezeilen, de TP 52 Series.
Marc Blees eigenaar en oprichter van het merk is trots op het partnership. “CODE-ZERO is ongekend snel uitgegroeid tot kledingleverancier van hoogwaardige topsportevenementen in de nautische wereld. Niet snel daarna zijn we ook een strategisch partnership aangegaan met het Stake F1 Team Kick Sauber. Kortom we voelen ons thuis in een groot aantal prestigieuze topsportevenementen. Zo is het  KLM Open natuurlijk een prachtige aanvulling op ons portfolio.”

Meer Nieuws

Loting EK Beachvolleybal 2024 voltrokken

Loting EK Beachvolleybal 2024 voltrokken

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week