Huis van Oranje: hét officiële fanevent in Nederland tijdens het WK Voetbal 2022.

Vrijdag 26 november en dinsdag 29 november was het grootste voetbalfeest ooit in Nederland, in de Johan Cruijff ArenA. Hét officiële fanevent van de KNVB in Nederland tijdens het WK 2022.

Voor de derde groepswedstrijd op het WK in Qatar opende Huis van Oranje opnieuw haar deuren in de Johan Cruijff ArenA. Ook nu kwamen vele duizenden mensen samen om het Nederlands elftal aan te moedigen naar de achtste finale van het WK.

Nadat de laatste klanken van We Are The Champions, gezongen door Flemming, waren weggestorven, was het in het laatste half uur voor de wedstrijd aan Soufiane Touzani om met oud-internationals Willem van Hanegem en Hedwiges Maduro vooruit te blikken op het duel met Qatar. Ondertussen namen Van Gelder en co-commentators Evert ten Napel en Bas Nijhuis hun plaats op het podium in om live commentaar te geven bij de wedstrijd.

Na de eerste helft, waarin Oranje op een 1-0 voorsprong kwam door wederom Gakpo, maakten Lucas & Steve zich klaar voor de halftime-show. In een schemerende Johan Cruijff ArenA bracht het DJ-duo, makers van het Huis van Oranje-anthem Lions Roar, de Oranjefans op de tafels, terwijl een spetterende lasershow het dak van de ArenA rood-wit-blauw kleurde. De dampende dance-set bracht iedereen in de juiste stemming om vol goede moed aan de tweede helft te beginnen.

Met de 2-0 uitslag en de kwalificatie voor de achtste finale kon het feest niet meer stuk en werd de avond door de aanwezige fans afgesloten met een polonaise door de Johan Cruijff ArenA.

Bekijk de aftermovie hier!

Meer Nieuws

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

Bureaus bundelen krachten en lanceren GoodFellows

Bureaus bundelen krachten en lanceren GoodFellows

27th IHF Women’s Handball World Championship 2025

27th IHF Women’s Handball World Championship 2025