Loting EK Beachvolleybal 2024 voltrokken

Op vrijdag 28 juni vond in het gemeentehuis van Apeldoorn de loting voor het EK Beachvolleybal 2024 plaats. De loting werd gepresenteerd door Bas van de Goor, winnaar van olympisch goud in Atlanta en toernooidirecteur van het EK Beachvolleybal.

Garantie voor succes
Van dinsdag 13 t/m zondag 18 augustus is Nederland voor de vierde keer in de geschiedenis organisator van het EK Beachvolleybal. Nederland heeft een uitgebreid trackrecord met prestigieuze beachvolleybalevenementen. Naast de vier EK’s organiseerde ons land in 2015 ook het WK Beachvolleybal. Van de eerste editie in 2006 tot de laatste editie in 2018 werd op iedere ‘Nederlandse’ EK- of WK-editie een medaille behaald door een duo van eigen bodem.

Speelsteden
Het EK Beachvolleybal 2024 vindt plaats in drie steden. In Den Haag, Arnhem en Apeldoorn zal daags na de Olympische Spelen in Parijs worden gestreden om de Europese titel. Het is bijna geen verrassing te noemen dat Den Haag een van de gaststeden is. Sinds het eerste EK in Nederland (2006) was Den Haag iedere editie speelstad. In 2012 en 2018 werd in Den Haag twee keer Nederlands EK-goud veroverd. Ook Arnhem en Apeldoorn zijn twee steden met een ruime ervaring waar het gaat om het organiseren van (beach)volleybalevenementen.

Openingswedstrijd in Apeldoorn
Tijdens de loting werd duidelijk waar de 64 teams (32 bij de mannen en 32 bij de vrouwen) hun poulewedstrijden gaan spelen en welke tegenstanders zij treffen. Het volledige speelschema zal volgende week bekend worden gemaakt. Eind vorige maand werd wel al duidelijk dat Katja Stam & Raïsa Schoon op dinsdagavond 13 augustus de openingswedstrijd van het EK Beachvolleybal spelen op het marktplein in Apeldoorn.

Wethouder topsport evenementen, Nick Derks: ‘Wij zijn ontzettend trots dat Apeldoorn dit jaar een van de speelsteden is voor het EK Beachvolleybal. Het belooft een spectaculair toernooi te worden met geweldige teams en spannende wedstrijden. We kijken ernaar uit om de sporters en fans te verwelkomen in de hoofdstad van de Veluwe.

Uitkomst loting
De loting wees onder meer uit waar de koppels van Beach Team Nederland hun groepswedstrijden gaan spelen. De Olympische duo’s bij Stefan Boermans & Yorick de Groot en Katja Stam & Raïsa Schoon zullen hun groepswedstrijden in Apeldoorn spelen. Steven van de Velde & Matthew Immers – die eveneens hun opwachting maken in Parijs – beginnen in Den Haag. Datzelfde geldt voor Alexander Brouwer & Robert Meeuwsen. Arnhem kan zich opmaken voor de komst van onder meer Christiaan Varenhorst & Leon Luini.

Yorick de Groot: ‘We hebben een aantal sterke teams geloot. Het is mooi dat familie, vrienden en alle beachvolleyballiefhebbers tijdens het EK in eigen land kunnen genieten van internationale topwedstrijden. Ik heb al twee zilveren EK-medailles veroverd, dus er is maar één logische kleur om voor te gaan. Ik kijk ernaar uit!

Speelschema & tickets
Het exacte speelschema zal na afloop van de loting worden gepubliceerd. Deze zal ook beschikbaar zijn in de ticketshop. De prijzen om het EK Beachvolleybal te bezoeken variëren van € 12,50 (ochtendsessie) tot € 30,- (finales). Daarnaast zijn speciale kids tickets (4 t/m 12 jaar) beschikbaar die in combinatie met een regulier ticket kunnen worden besteld.

In Arnhem worden naast de reguliere tickets ook balkontickets en skyboxarrangementen aangeboden. Kijk voor alle prijzen en tijden in de ticketshop.

Meer Nieuws

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week

Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda

Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda