Onze grootste events

Bij de volgende events is TIG Sports in meer of mindere mate betrokken geweest:

Volvo Ocean Race Finish Den Haag 2018

In 2018 organiseerde TIG Sports samen met gemeente Den Haag de Finish van de Volvo Ocean Race. In totaal zijn 337.542 mensen naar het sportstrand van Den Haag gekomen om te kijken naar de zeilwedstrijden en te genieten van een van de vele andere activiteiten. Bekijk hier de aftermovie:

Aftermovie Volvo Ocean Race 2018

De belofte was om de ‘Biggest Finish Ever’ te organiseren in Den Haag. Ik kan u zeggen, dat is gelukt. Er is een nieuwe standaard gezet in Den Haag!

Richard Brisius, President van de Volvo Ocean Race

WK Shorttrack 2017

In 2017 organiseerde TIG Sports samen met de KNSB het KPN WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy. Het sportpaleis werd voor die gelegenheid omgebouwd tot een ‘shorttrackpaleis’ met een tijdelijke ijsvloer, spectaculair licht en geluid. Met een uitverkocht finaleweekend ging Rotterdam uit zijn dak.

Aftermovie KPN WK Shorttrack 2017

Na ruim twintig jaar was Nederland weer gastheer van een WK Shorttrack. Ons doel is om het beste en grootste WK ooit te organiseren. We hebben de afgelopen jaren internationaal veel lof gekregen voor de manier waarop we in Nederland het shorttrack met vernieuwende evenementen hebben gepromoot. De combinatie van topsport, spektakel en entertainment zorgt voor een kolkend Ahoy.

Cees Juffermans, Olympisch Shorttracker en toernooidirecteur WK Shorttrack

WK Triathlon 2017

Rotterdam was medio september 2017 het decor van de ITU World Triathlon Grand Final en de wereldkampioenschappen triathlon voor paratriathleten, beloften (onder 23 jaar), junioren, elite en agegroup- atleten. Het was voor de eerste keer dat de beste triatleten ter wereld in Nederland streden om de wereldtitels op de sprint- en olympische afstand.

Aftermovie WK Triathlon 2017

Het WK werd georganiseerd door de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) en TIG Sports in samenwerking met de stad Rotterdam en trok ruim 13.500 bezoekers en 4600 deelnemers naar de haven en langs het parcours in de binnenstad.

EK Atletiek 2016

Het was al even geleden dat er een groot atletiekevenement plaatsvond in het Olympisch Stadion in Amsterdam, maar het zat op meerdere dagen tot de nok toe vol. Er werden maar liefst meer dan 125.000 kaartjes verkocht, waarmee de verwachting van 100.000 ruimschoots werd overtroffen.

Aftermovie EK Atletiek 2016

Het was een fantastisch atletiekfeest, zoals we dat altijd voor ogen hebben gehad

Ellen van Langen, gouden medaille atletiek op de Olympische Spelen 1992

Olympic Experience 2016

De Olympic Experience werd in 2016 voor het eerst georganiseerd. Bezoekers konden op het terrein zelf sporten en er werden clinics gegeven door onder andere (oud)-topsporters. Daarnaast werden ook de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gevolgd. In totaal kwamen meer dan 100.000 bezoekers op het evenement af.

Aftermovie Olympic Experience 2016

WK Beachvolleybal 2015

De wereldkampioenschappen beachvolleybal 2015 werden van 26 juni tot en met 5 juli gehouden. Het was de eerste keer dat de wereldkampioenschappen in vier steden werden gespeeld. Het hoofdstadion lag in Den Haag op pontons in de Hofvijver voor het Binnenhof en bood ruimte aan 5.500 toeschouwers. Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam beschikten over stadions voor 2.000 mensen. In Amsterdam speelden de teams op de Dam voor het Paleis op de Dam, in Apeldoorn op het Marktplein voor het stadhuis en in Rotterdam op de kade voor de SS Rotterdam. In totaal hebben 110.000 mensen het evenement bezocht.

Aftermovie WK Beachvollebal 2015

“Het wereldkampioenschap beachvolleybal in Nederland is het beste beachvolleybaltoernooi ooit onder de vlag van de internationale volleybalfederatie georganiseerd. De organisatie heeft onze beste beachvolleyballers in vier steden een fantastisch podium gegeven en daar omheen een geweldige atmosfeer in en rond volle stadions gecreëerd. Ik wil de Nevobo en TIG Sports feliciteren met dit WK, dat beachvolleybal naar een hoger niveau heeft gebracht.

Ary Graça, President FIVB

WK Hockey 2014

Het dertiende wereldkampioenschap hockey voor mannen werd in 2014 van 31 mei tot en met 15 juni in Den Haag gehouden. Voor het eerst sinds het wereldkampioenschap in 1998 werd het vrouwentoernooi tegelijkertijd en in hetzelfde stadion afgewerkt. Het evenement trok 289.000 mensen naar de stad. Het merendeel van hen zag een van de wedstrijden in het stadion.

WK Hockey in Den Haag

WK Roeien 2014

De Wereldkampioenschappen roeien 2014 werden van 24 tot en met 31 augustus op de Bosbaan in Amsterdam gehouden. Het één week durende toernooi vond voor de 45ste keer plaats. De zaterdag en zondag van het finaleweekend waren uitverkocht en in totaal wordt het bezoekersaantal geschat op 40.000.

Aftermovie WK Roeien 2014