Amsterdam Breaking Championships en 3×3 Basketbal bundelen krachten in de Gashouder

Voor de allereerste keer zullen de twee nieuwe Olympische sporten, Breaking en 3×3 Basketbal, hun krachten bundelen tijdens een historisch evenement in de iconische Gashouder in Amsterdam. Dit unieke samenkomen van sport en cultuur belooft een spectaculaire ervaring te worden voor alle liefhebbers en deelnemers.

Vorig jaar werd de Amsterdam Breaking Championships presented by Odido & Samsung voor het eerst gehouden in de Centrale Markthal in Amsterdam. Hier werd gestreden om de Nationale titels voor 1 vs 1 en de Internationale Crew Battles. Sardjoe, Demierre en de Hustle Kidz gingen er met de winst vandoor. Binnen in de Amsterdamse Centrale Markthal was voor dit kampioenschap een speciaal stadion gebouwd met in het midden van het stadion een cirkel als strijdtoneel voor intense Breaking battles.

In de Markthal was ook voldoende ruimte voor side events zoals het Voetjes van de vloer dansfestival, waar jong en oud van genoten om te genieten van een unieke combinatie van sport en cultuur van de bovenste plank. En met deze eerste editie van Amsterdam Breaking Championships, gepresenteerd door Odido & Samsung, bevestigt Amsterdam zijn reputatie als Urban Sport Capital.

Dit jaar slaat dit evenement de handen ineen met 3×3 Basketbal om een nog groter en indrukwekkender spektakel te creëren. De Gashouder, een beroemd historisch gebouw in het hart van Amsterdam, zal het toneel zijn van dit baanbrekende evenement.

Over Breaking

Breaking, ook wel bekend als breakdancing, is een dansstijl die in de jaren 70 in de Verenigde Staten ontstond. Het kreeg vorm op de bruisende blockparty’s in de Bronx, voortgekomen uit de hiphopcultuur, en wordt gekenmerkt door acrobatische bewegingen, knap voetenwerk en de ‘key’ role die de DJ en de MC spelen tijdens battles.

In de jaren 90 werden er voor het eerst internationale wedstrijden gehouden over de hele wereld, waardoor de dansvorm populair werd onder zowel hiphopgemeenschappen als het grote publiek.

Meer Nieuws

Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda

Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda

Beste 3×3 basketballers en breakers komen in iconische Gashouder samen

Beste 3×3 basketballers en breakers komen in iconische Gashouder samen

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024