We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week

De Dutch Water Week zit erop! We kijken terug op een geslaagd watersportfestival met een zonnig feestje op het Almeerderstrand als afsluiter. We kregen deze week al veel enthousiaste reacties van deelnemers en toeschouwers. Als je na het lezen van deze terugblik denkt, ik wil daar volgend jaar ook bij zijn, omcirkel 24 mei t/m 1 juni 2025 vast op je kalender. Dan vindt de vierde editie van de Dutch Water Week plaats.

‘Ik kom uit de buurt en heb hier vandaag voor het eerst van m’n leven gewindsurft.’

Op het terrein van de Dutch Water Week vond vandaag ook de opening van het strandseizoen in Almere plaats. De bezoekers van het Open Strand Feestje konden tegelijkertijd kennismaken met alle watersport clinics en activiteiten van de Dutch Water Week. Voor veel inwoners van Almere een superleuke manier om voor het eerst kennis te maken met suppen, zeilen, roeien of windsurfen. Er waren kinderen bij die zich al voor de derde keer hadden ingeschreven om te zeilen en kanoën bij Optimist on Tour.  Deze combinatie is voor volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar!

‘Ik kreeg tips van een echte sporter, dat was heel vet.’

Bij veel activiteiten, waaronder de Optimist on Tour, kregen deelnemers uitleg en tips van de talenten en topsporters van Team Allianz, de nationale selectie van het Watersportverbond. Volgend jaar is ook de World Cup weer terug in Flevoland. Dan hebben de olympische sporters minder tijd om aan te haken bij clinics en workshops maar zijn ze wel aan te moedigen en kun je ze van dichtbij volgen als ze het water op gaan voordat ze aan hun wedstrijden beginnen.

‘Er was ook een groep leerlingen op schoolreisje naar Dutch Water Week.’

We spraken afgelopen week met enkele begeleiders van een school die met hun leerlingen naar de Dutch Water Week waren. Ze hadden dit als schoolreisje bedacht! De hele groep kwam watersporten bij Optimist on Tour en zelf hadden ze extra activiteiten op het strand bedacht. Dit vonden we een veel te leuk initiatief om niet te delen en misschien ook andere scholen op een idee te brengen. Ook voor scholen voor kinderen met een beperking zijn er mogelijkheden bij de Optimist on Tour.

‘De kanotocht in het Kromslootpark was een groot succes!’

Onder begeleiding van een natuurgids werd er een kanotocht in het Kromslootpark gemaakt. Dit jaar kon je alleen deelnemen met een eigen kano. Er zijn nu al ideeën om volgend jaar te kijken of we deze tocht op meerdere dagen kunnen organiseren en om kano’s te verzorgen om het voor iedereen toegankelijk te maken.

‘De Dutch Water Week Cup is zeker voor herhaling vatbaar’

Misschien was het wel het meest last-minute toegevoegde evenement van de week. Binnen no time had Wouter Wessels met zijn team een ouderwets weekend racen voor windsurfers en wingfoilers georganiseerd bij Hookipa Dijk in Lelystad. Serieus op het water en lachen op de kant. Alle deelnemers waren zo enthousiast dat we zeker gaan kijken naar een tweede editie tijdens de Dutch Water Week in 2025.

‘Ik ben zelf het water op geweest en heb gezeild met topsporters deze week.’

Het Watersportverbond had deze week een relatiedag georganiseerd vanuit de Koninklijke Zeil- & Roeivereniging in Muiden. Het programma startte met een korte zeilles, daarna werd er onder begeleiding van ervaren zeilers een wedstrijd gevaren. Voor veel relaties was dit een eerste kennismaking met de watersport.
Ook voor andere bedrijven is het mogelijk om met hun relaties het water op te gaan. Bijvoorbeeld in de aanloop naar de Olympische Spelen of volgend jaar tijdens de Dutch Water Week. Hiervoor kan een programma op maat worden aangevraagd bij het Watersportverbond.’ 

Bekijk hier de aftermovie van 2024!

Meer Nieuws

Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda

Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda

Beste 3×3 basketballers en breakers komen in iconische Gashouder samen

Beste 3×3 basketballers en breakers komen in iconische Gashouder samen

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024