‘Amsterdam Breaking Championships’ nieuw topevent voor jonge olympische sport

Met de eerste editie van Amsterdam Breaking Championships, presented by Odido & Samsung maakt Amsterdam zijn reputatie als Urban Sport Capital weer waar. Amsterdam Breaking Championships vindt plaats op zaterdag 9 december 2023 in de Centrale Markthal in de hoofdstad. De ticketverkoop voor dit nieuwe evenement is gestart.

Platform voor Breaking community

Amsterdam Breaking Championships is een initiatief van de gemeente Amsterdam, de Nederlandse Algemene Danssport Bond en TIG Sports. De betrokken partijen hebben de ambitie om Amsterdam Breaking Championships jaarlijks te organiseren en het evenement te laten groeien.

In de historische Centrale Markthal zal een speciaal stadion gebouwd worden voor de finales van deze editie. Dit unieke evenement biedt niet alleen een aantrekkelijke line-up voor een breed publiek, maar ook een unieke omgeving voor de Breaking-community in ons land om zowel de deelnemers als het publiek te inspireren.

Format (programma)

Tijdens de Amsterdam Breaking Championships vindt er het officiële NADB NK Breaking plaats en worden internationale Crew Battles gehouden. Breakers nemen het tegen elkaar op in een battle (6 tegen 6), waarin ze om beurten met hun moves tegen elkaar strijden. De eerste crews en juryleden zijn al bevestigd. Van 12:00 uur tot 17:00 uur zijn de kwalificaties, tevens gratis te bezoeken voor iedereen. Vanaf 20:00 uur vinden de finales plaats in het stadion.

Partners

Odido en Samsung dragen als presenting partners graag een steentje bij aan de groei van Breaking tot een jaarlijks evenement. Odido wil digitale technologie graag een stukje menselijker maken, zodat iedereen kan meedoen en daar plezier aan beleeft. Met hoogwaardige en mensgerichte innovaties wil Samsung mensen helpen om datgene te bereiken dat ze voor onmogelijk hielden.

Odido gelooft in de kracht van verbinding en samenwerking. “We steunen niet alleen de (top)sporters, maar verbinden ook het team erachter. Zodat ze altijd de support krijgen die ze nodig hebben om alles uit hun sport te halen. Want alles geven doe je nooit alleen.”, aldus Leo Hensen, Director Marketing & Communications – Odido Nederland.

“Bij Samsung geloven we sterk in het verleggen van je grenzen. Het onmogelijke behalen. Bij deze missie ondersteunen we iedereen van kunst en cultuur tot sport, waarbij Breaking een prachtig voorbeeld is van creativiteit, sport en expressie. Dit partnerschap weerspiegelt onze toewijding aan het ondersteunen en het stimuleren van innovatie en we kijken ernaar uit om samen met dit evenement een onvergetelijke ervaring te bieden aan de breakers, de stad Amsterdam en daarbuiten”, aldus Willem Visser, Vice President Mobile – Samsung Benelux

Olympisch

In 2018 introduceerde de World Dance Sport Federation (WDSF) Breaking op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires, dat in het drukbezochte Urban Sports Park massa’s mensen trok. Een jaar later werd door het International Olympisch Comité (IOC) besloten om Breaking aan het olympische programma van Parijs 2024 toe te voegen.

Nederlandse Breakers  

De kans is groot dat een aantal Nederlandse Top Breakers naar de Spelen van Parijs gaat die om de medailles meedoen. De pas 17-jarige India Sardjoe is al zeker van haar olympische ticket en werd in 2022 in New York wereldkampioen en won dit jaar goud bij de Europese Spelen. Bij de mannen maakt onder andere de Amsterdammer Lee Demierre kans op een olympische kwalificatie. Demierre won in 2022 het zilver op het WK in New York. Menno van Gorp, een andere bekende Nederlandse breaker, heeft al bewezen dat hij een legendarische status verdient. Hij is de enige breaker op de hele wereld die drie Red Bull BC One World Final heeft gewonnen.

Alle drie hebben bevestigd deel te nemen aan de Amsterdam Breaking Championships op 9 december in de Centrale Markthal.

Tickets

Ticketverkoop voor Amsterdam Breaking Championships is gestart. Ticketprijzen variëren van 15 euro tot 60 euro voor een family-ticket (2 volwassenen en 2 kinderen).

Voor meer informatie over Amsterdam Breaking Championships en de tickets kun je terecht op de website en op de socials. Of ga direct naar de ticketshop om je te verzekeren van kaarten.

Meer Nieuws

Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda

Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda

Beste 3×3 basketballers en breakers komen in iconische Gashouder samen

Beste 3×3 basketballers en breakers komen in iconische Gashouder samen

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024