Dutch Water Week 2023: nog méér waterpret

Kwaliteitsimpuls en méér activiteiten in Flevoland en Amsterdam

De succesvolle primeur van de Dutch Water Week in 2022 krijgt dit jaar van 27 mei tot en met 4 juni een vervolg. De tweede editie in Flevoland en Amsterdam overstijgt niet alleen in omvang de eerste. “Met meer activiteiten en betrokken partners én een kwaliteitsslag maken we onze eigen ambitie om dit watersportevenement te laten groeien waar”, aldus Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond.

De Dutch Water Week, powered bij Allianz, is een breed watersportfestival dat in het teken staat van kijken en doen. Van Gerven: “Als Watersportverbond hebben we onder meer als doel om meer mensen vaker te laten watersporten. De Dutch Water Week is een podium waarop we ons brede scala aan mogelijkheden op een toegankelijke manier kunnen presenteren aan een brede doelgroep.”

Watersportfestival

Van suppen tot sloeproeien en van kanoën tot kitesurfen; de Dutch Water Week heeft werkelijk alles te bieden voor de watersportliefhebber. De week zelf is gratis toegankelijk. Voor deelname aan sommige activiteiten kan een kleine bijdrage worden gevraagd.

Alle sporten die vorig jaar waren vertegenwoordigd, maken ook nu weer onderdeel uit van het watersportfestival, dat van 27 mei tot en met 4 juni wordt gehouden. Daarnaast zijn er meer kampioenschappen van diverse watersportdisciplines aan het programma toegevoegd. Ook is het populaire suppen nog prominenter op de activiteitenagenda terug te vinden dan vorig jaar.

Blikvangers

Nieuw is dat er dit jaar een Opstapdag (kennismakingsevenement) in Biddinghuizen plaatsvindt, waardoor de Dutch Water Week zich over een nog groter deel van de provincie Flevoland uitspreidt.

Daarnaast worden er meer activiteiten georganiseerd op het compacte festivalterrein op het Catamaranstand bij Almere.

Amsterdam is tijdens de Dutch Water Week het toneel van veel urban watersporten. Dat aanbod is ten opzichte van vorig jaar ook fors uitgebreid, met suptochten door de grachten van de hoofdstad als een van de blikvangers.

Allianz Regatta

Net als vorig jaar maakt de Allianz Regatta deel uit van de Dutch Water Week. De internationale zeilwedstrijden in diverse klassen van de World Cup worden in Almere (Marina Muiderzand) gevaren, het IQfoilen en het kitesurfen vinden plaats in Lelystad (Batavia Strand).

Tijdens de races zullen internationale race officers en course representatives van World Sailing worden ingezet om een hoog kwaliteitsniveau van de wedstrijdbanen en de races te waarborgen. Tegelijkertijd zijn ze ook aanwezig om hun kennis over te dragen op de onmisbare Nederlandse wedstrijdcomités, die later in het jaar ook in actie komen de Allianz Sailing World Championships in Den Haag (augustus).

Programma

Meer over het programma van de Dutch Water Week vind je hier. Op deze pagina worden ook regelmatig updates geplaatst.

Meer Nieuws

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Dutch Water Week

Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda

Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda

Beste 3×3 basketballers en breakers komen in iconische Gashouder samen

Beste 3×3 basketballers en breakers komen in iconische Gashouder samen