Nog 100 dagen te gaan, sta op en kom in actie!

Breda – Met nog exact 100 dagen te gaan tot de Wings For Life World Run in Breda op 5 mei 2024, is het nu tijd om op te staan. Trek je hardloopschoenen aan, begin met trainen en kom in actie. De Wings For Life World Run is een wereldwijd evenement dat al 11 jaar bestaat, en dat voor de derde keer in Nederland plaatsvindt. In al die jaren haalden in totaal 1.3 miljoen deelnemers uit 195 landen meer dan 48 miljoen euro op voor onderzoek naar de genezing van ruggenmergletsel.

Erben Wennemars wordt ingehaald door de Catcher Car met Max Verstappen achter het stuur. Foto: Jarno Schurgers voor Redbull
Erben Wennemars wordt ingehaald door de Catcher Car met Max Verstappen achter het stuur. Foto: Jarno Schurgers voor Redbull
Catcher Car 
De Wings for Life World Run is het grootste hardloop evenement ter wereld en is vooral bekend van de zogenaamde Catcher Car, een bewegende finishlijn die alle deelnemers inhaalt. Hierdoor loopt, rent, rolt of holt iedereen de afstand die bij hem of haar past. Een half uur nadat de lopers in Breda zijn vertrokken, zet voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos de achtervolging in als chauffeur van de Catcher Car. Op vaste momenten gaat hij steeds sneller rijden en fungeert uiteindelijk als finishlijn tot hij uitkomt bij de beste lopers. De laatste persoon die wordt ingehaald, is de winnaar.
Bekende ambassadeurs
Maar dat is nog niet alles! De Wings For Life World Run heeft een aantal bekende ambassadeurs die zich inzetten voor het goede doel. Zo spraken Kjeld Nuis en Wout van Aart eerder al een videoboodschap in en is sportief directeur Erben Wennemars ook dit jaar weer van de partij aan de startlijn. Een unieke kans om samen met een van de meest gerespecteerde Nederlandse sporters deel te nemen aan deze wereldwijde beweging voor het goede doel.
Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of net begint met trainen, er is nog voldoende tijd om jezelf voor te bereiden op deze bijzondere uitdaging. Wings For Life World Run biedt niet alleen een geweldige kans om je eigen grenzen te verleggen, maar ook om samen te komen voor een goed doel, aangezien de opbrengsten gaan naar onderzoek naar de genezing van ruggenmergletsel.
Meer over de Wings for Life World Run 
Voor de derde keer zal het startschot klinken in Breda, na eerdere edities in 2016 en 2017. De andere flagship runs worden georganiseerd in Wenen (Oostenrijk), Zadar (Kroatië), München (Duitsland), Poznan (Polen), Ljubljana (Slovenië) en Zug (Zwitserland).
Naast het flagship event in Breda, kun je ook meedoen via de Wings for Life World Run App. Daarmee kan iedereen hardlopen vanaf waar ze zelf willen en worden ze achtervolgd door de Virtual Catcher Car. Inschrijfgeld hiervoor is 25 euro, inclusief Adidas shirt.
Sinds de eerste editie van het evenement in 2014 is er 48,8 miljoen euro opgehaald. Voor komende editie is de ambitie om wereldwijd met 350.000 mensen tegelijk te rennen. Een inschrijving voor de run in Breda kost 39,95 euro (inclusief Adidas shirt) en 100 procent van het inschrijfgeld gaat naar onderzoek naar de genezing van ruggenmergletsel.
Voor meer informatie en inschrijvingen: www.wingsforlifeworldrun.com

Meer Nieuws

Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda

Dit was de Wings for Life World Run 2024 in Breda

Beste 3×3 basketballers en breakers komen in iconische Gashouder samen

Beste 3×3 basketballers en breakers komen in iconische Gashouder samen

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024